Projekt 12CH Ultra štartuje onedlho
  • 22
  • 10
12ch ultra

Dobrodružstvo vo Vysokých Tatrách 12CH Ultra je za rohom. Ak máte čas a chuť zažiť v horách niečo iné ako obvykle, pripojte sa do nášho tímu.

Začíname na chate Plesnivec 31.10.2015 o 3:00 ráno.

#dayandnight

1 DEŇ / 2 KAMARÁTI / 12 CHÁT VYSOKÝCH TATIER / #12CH

Tomáš a Martin – kamoši viac z Facebooku ako z reálneho života. Žijú odlišné životy v inom prostredí. Aj ich profesie sú úplne iné. Spája ich však jedno – láska k behu po horách.

Tomáš “Kaktus” Kačmarčík žije v Poprade. Profesionálny hasič záchranár je jediný slovenský člen bežeckého tímu INOV-8 v CZ/SK. Fyzická zdatnosť na najvyššej úrovni a psychická odolnosť sú Tomášovou prácou. Má za sebou veľmi vydarenú bežeckú sezónu, ktorú práve projektom 12CH “vyklusá”, resp. symbolicky uzavrie.

Martin “Ucho” Urbaník je kancelárska krysa a radiátorové dieťa z Petržalky. Už pár rokov je z vlastnej vôle žonglér marketér, otec rodiny a možno aj bežec v jednom. Občas mu nejaká z loptičiek vypadne, ale hneď ju zodvihne a maká ďalej… Martinova sezóna nebola veľmi šťastná. Trápili ho viaceré choroby a zranenie. Zdolaním 12CH trailu sa chce Martin odraziť do zimnej prípravy na budúcu sezónu.

Projekt 12CH nemá za cieľ vytvoriť časový rekord, nabehať závratné množstvo kilometrov, či výškových metrov.
Chalani chcú svojim výkonom inšpirovať nielen ultrabežeckú špičku, ale aj bežecký mainstream a kamarátov v bežeckej komunite.

Krása a jedinečnosť ultra trailových Vysokých Tatier spočíva v tom, že na ich turistických chodníkoch je nekonečné množstvo kombinácií pre rôznorodý tréning. Vďaka hustej sieti turistických chát s bohatým zázemím si môžu bežci zvoliť naozaj technicky veľmi náročné trasy, no zároveň sa cítiť veľmi komfortne. Rozostupy chát sú pre horských ultra bežcov veľmi prijateľné.

Nápad spojiť jedným behom všetky vysokohorské chaty Vysokých Tatier nosil Martin v hlave už dlhšiu dobu. Keď požiadal Tomáša o sprievod v technicky náročnejších úsekoch, ten mu ihneď poslal navlas rovnakú mapku s tým, že aj on už dlhšie nad touto cestou uvažuje, no čaká na vhodný čas realizácie. Ten práve nastal.

More News
Značkár
  • 12 Jun 2017
  • 0
Paliho som spoznal v júni 2014. Ako inak, pri značení trasy STEFANIK TRAIL. Bol to zároveň môj prvý skutočný dotyk s ultrabehom a ľuďmi okolo.
Značkár a STEFANIK TRAIL 144
  • 7 Jun 2018
  • 0
Fáborky a reflexky sú na svojich miestach. Bežte svoj príbeh!
  • 9 Nov 2015
  • 0
Posledný októbrový deň sa vo Vysokých Tatrách udialo nenápadné, ale o to zaujímavejšie ultrabežecké podujatie. Jeden rok prípravy. Jeden deň plný zážitkov. Bol som pri...